Implantologija

ZUBNI IMPLANTI

Zubni implant predstavlja najbolje i najsavremenije rešenje za gubitak prirodnih zuba iz razloga što pružaju prirodan izgled i osećaj u ustima kao da zub nikada nije ni bio izgubljen. Zubni implant predstavlja veštački koren u obliku titanijumskog štrafa izrađenog od biokompatibilnog materijala koji se hirurški ugrađuje u viličnu kost da bi zamenio jedan zub, držao most ili protezu i pri tome u potpunosti srasta sa okolnom kosti i postaje deo tela.

Nezavisno od uzrasta i načina gubitka zuba, osoba može biti kandidat za ugradnju zubnog implanta ako za to postoje uslovi:

  • mora da postoji dovoljno vilične kosti koja će biti buduća potpora za zubni implant i ta procena se lako vrši uz pomoć 3D rendgen snimka,
  • hronične bolesti, prekomerno pušenje ili alkoholizam mogu biti kontraindikacije za ugradnju implantata, ali regulacijom ovih stanja ugradnja se može uzeti u razmatranje.

Postoji mnogo različitih vrsta zubnih implantata. U našoj ordinaciji ugrađujemo Zimmer Biomet implante zbog njihove dugogodišnje, uspešne i klinički potvrđene prakse iz oblasti implantologije. Zimmer Biomet implanti su svetski lideri u implantološkoj tehnologiji i pružaju vrhunski kvalitet i rezultate i doživotnu garanciju od strane proizvođača.

PROCEDURA UGRADNJE

Ugradnja zubnog implanta je u potpunosti bezbolna jer se radi pod lokalnom anestezijom i manje problematična od vađenja zuba. Obavlja se u nekoliko poseta:

  1. poseta: hirurška procedura ugradnje implantata u kost,
  2. poseta: nakon 7 dana, skidanje konaca,
  3. poseta: nakon najmanje 3 meseca, pošto je implant srastao sa okolnom viličnom kosti, na implant se stavlja kapica (gingiva former) za formiranje okolne desni,
  4. poseta: nako 7 dana, pošto su se formirale desni, uzima se otisak za izradu buduće krunice, mosta ili proteze, na ugađenom implantu / imlantima,
  5. poseta: nakon najmanje 3 dana pošto je buduća protetska nadoknada izrađena, radi se njeno cementiranje / predaja.

Ukoliko je neophodno, moguće je i privremeno nadoknaditi izgubljeni zub dok se čeka da implant sraste sa kosti nošenjem stare ili izradom nove privremene proteze, ili pak izradom privremenog mosta koji se zakači za susedne zube.

TRABECULAR METAL IMPLANTI

Osnovni problem odabira mplantata kao rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba je vreme koje je potrebno da bi se taj plan sproveo. Dosta ljudi se žali da im je mnogo čekati 3 do 4 meseca na svoje nove zube. Još pre više od 10 godina, kompanija Zimmer je došla do rešenja ovoga problema. Trabekular metal implant Vam pruža mogućnost da nove zube dobijete za svega manje od 14 dana.

Pošaljite upit