Estetska stomatologija

IZBELJIVANJE ZUBA

Obojene namirnice, pića i neke životne navike kao što su kafa, čaj, crno vino, duvanski dim itd., vremenom menjaju boju zuba. Kada to primeti, osoba počinje da se manje smeje, smanjuje joj se samopouzdanje i javlja se želja da se zubi izbele.

Izbeljivanje zuba je bezbolna, brza i laka procedura bez imalo rizika po zdravlje zuba ali mora se sprovoditi pod strogom kontrolom  stomatologa u ordinaciji nakon detaljnog pregleda i plana terapije. Uspešno izvedenim izbeljivanjem, zubi postaju za par nijansi svetliji i dobijeni rezultat traje oko 4 godine nakon čega bi se trebao ponoviti.

Pre samog izbeljivanja, neophodno je prvo ukoloniti sve naslage sa zuba, uraditi potrebne popravke i smiriti eventualnu upalu desni a nakon što se zubi izbele redovno i pravilno održavati oralnu higijenu i izbegavati obojene napitke i duvanski dim.

Zubi se mogu izbeljivati u ordinaciji. Desni se premažu sredstvom za zaštitu a zubi sredstvom za izbeljivanje na bazi vodonik ili karbamid peroksida u trajanju od oko 1h.

Kod kućnog izbeljivanja sredstvo za izbeljivanje se stavlja u splint izrađen u ordinaciji i nosi preko noći na zubima 6-8 časova u periodu od 10-ak dana. Da bi procedura bila što uspešnija, za vreme samog procesa izbeljivanja trebalo bi izbegavati konzumiranje duvana i obojenih napitaka.

Razlika između kućnog i ordinacijskog izbeljivanja zuba je u koncentraciji aktivne supstance u gelu. U slučaju kućnog beljenja ta koncentracija je znatno niža pa sama procedura nešto duže traje, ali se krajnji efekat pokazao dugotrajniji.

HIJALURONSKI FILERI

Hijaluron daje tonus i volumen našoj koži i održava je gipkom i svežom. Kada prirodne rezerve počnu da se gube, opada tonus lica i nastaju bore. Proces starenja se nažalost ne može zaustaviti ali se može usporiti a posledice se mogu ublažiti.

Zadatak hijaluronske kiseline je da vezuje vodu i na taj način je zadrži u koži čineći je zategnutom i glatkom. Koža tretirana hijaluronskim filerima sporije stvara ponovne bore.

Tretman je u potpunosti bezbolan i traje svega 30-ak minuta. Rizik od komplikacija je minimalan a efekti su vidljivi odmah nakon aplikacije.

Pošaljite upit